Einar Smith-Hansen (Erik Arnesen Helsfyr) ble årets selger i "Gruppe 1" for Mercedes.
Einar Smith-Hansen (Erik Arnesen Helsfyr) ble årets selger i "Gruppe 1" for Mercedes.

Han ble årets selger - se alle Mercedes-kåringene her

Årets Mercedes-forhandler er en "bauta i sitt distrikt".

Einar Smith-Hansen hos Erik Arnesen Helsfyr ble denne uken kåret til årets selger i det Mercedes-importøren definerer som "Gruppe 1"-forhandlerne. Det er de største forhandlerne av merket.

Juryen begrunner utnevnelsen med at Smith Hansen i flere år har vært blant de beste selgerne, og er å se i toppen på alle salgoversikter og målinger.

- Gjennom sin innsats og stå-på-vilje har han blitt en særdeles sentral person hos forhandleren i sin rolle som salgsleder, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Han solgte i 2019 flest biler av alle og bikket imponerende 100 kontrakter.

Gikk for gull

Pål Martin Wernersen (BOS Sarpsborg) ble årets Mercedes-selger i "Gruppe 2".

Hos Bertel O. Steen Sarpsborg (Gruppe 2) var det en sulten selger som deltok på fjorårets prisutdeling. Han hadde bestemt seg: 2019 var hans år!

Om vinneren Pål Martin Wernersen skriver juryen:

- Han er et bevis på at ingenting kommer gratis, men at hardt arbeid, lange dager og god kundepleie er det som gir resultater. Dette har resultert i at forhandleren har solgt godt over budsjett i 2019.

Ifølge importøren kom Wernersen inn i bilbransjen som lørdagshjelp, og ble ansatt som juniorselger i juni 2016 etter endt skolegang.

- Han er en skikkelig vinnerskalle med bakgrunn fra idretten, og bestemte seg allerede under fjorårets awards at i 2019 skulle han vinne!

Gruppe 3 og 4

Årets selgere i de fire forhandlergruppene, f. v.: Einar Smith-Hansen (Erik Arnesen Helsfyr), Pål Martin Wernersen (BOS Sarpsborg), Frode Svidal (Bilhuset Førde) og Kjell-Magne Hornet (Hallingdal Bilsenter).

Frode Svidal. Bilhuset Førde
- Årets selger i gruppe 3 har stor kontaktflate og tillit blant kundene i distriktet og er alltid å finne høyt oppe på salgslistene. Han kom inn som daglig leder på tampen av 2015, og fikk snudd et kraftig minus til å bli en svært lukrativ butikk allerede det første driftsåret som leder. 

Kjell-Magne Hornet, Hallingdal Bilsenter
- Årets selger i gruppe 4 er en hedersmann som i en årrekke har sørget for at de har ligget langt over landsgjennomsnitt mht lokal markedsandel. En mann som med sin stå på-vilje og innsats har sørget for at de har blitt årets forhandler og månedens forhandler gjentatte ganger.

Forhandlerprisen til Tromsø

Prisen for årets Mercedes personbil-forhandler gikk i år nordover, og helt til Teknisk Bureau.

- De har solgt bil sammenhengende i seks tiår og blir sett på som en bauta i sitt distrikt, skriver juryen i sin begrunnelse.

Dette er hva importøren legger til grunn for kåringen av "Årets forhandler":

1: Aktiveringsgrad Mercedes Me

2: Antall registrerte biler

3: Antall registrerte mot budsjett

4: Salg deler per bil

5: Salg tilbehør per bil og

6: KTI salg og verksted

- Forhandleren er veldrevet, og med kontinuitet og nøkternhet som grunnfjell i bedriften er man godt skodd for fremtiden.

Importøren omtaler Teknisk Bureau som investeringslysten. I løpet av noen raske høstmåneder i fjor overtok de fire andre forhandlere:

- Kort og godt er Teknisk Bureau en meget god lagspiller og representant for Mercedes-Benz, og totalt sett den beste forhandleren når alle kvantitative og kvalitative aspekter legges til grunn, avslutter juryen.

F. v.: Anita Jacobsen (daglig leder, Teknisk Bureau), Fredrik S. Johannessen (salgssjef, TB), Thomas Andersen (ettermarkedssjef, TB) og Kjetil Myhre (konserndirektør BOS for Mercedes-Benz personbil).

Til toppen