Isbrand Ho, administrerende direktør for BYD i Europa.
Isbrand Ho, administrerende direktør for BYD i Europa. (Foto: Torbjørn Eriksen)

Nytt merke til Norge: Nå kommer elektriske BYD

Introduseres i Norge i år med 520-kilometers SUV, og er startskuddet for en storstilt europeisk utrulling.

Nå kommer enda et elbil-merke til Norge: BYD.

Det kinesiske merket har allerede god kjennskap til Norge gjennom leveranser av elektriske busser, og nå står personbilmarkedet for tur.

BYD Tang.

Første modell ut er modellen Tang. Til Norge kommer Tang i EV600-versjon; en hel-elektrisk SUV som ifløge BYD skal ha en rekkevidde på 520 kilometer (NEDC-tall).

Modellen er også å få med firehjulsdrift.

- Det norske markedet er det naturlige valget for BYD å starte denne testfasen mens vi planlegger å utvide vår elektriske tilstedeværelse i Europa, sier Isbrand Ho, administrerende direktør for BYD i Europa.

- Vi føler oss trygge på at Tangs rekkevidde, design, praktiske egenskaper og høye teknologi-nivå vil være tiltrekkende for kresne, europeiske kunder, sier Ho.

Flere modeller kommer

Dette er BYD

BYD - en forkortelse for Build Your Dreams - er et kinesisk selskap etablert i 1995.

Selskapet begynte bilproduksjon i 2002 etter et oppkjøp av produsenten Qinchuan, og er i dag en av Kinas ledende produsenter av elektrifiserte kjøretøy.

Han avslører samtidig at BYD også har planer om å starte salget av flere typer kjøretøy i Europa i løpet av 2020, blant annet en varebil.

- Norge er det mest avanserte markedet i Europa når det gjelder bred tilegnelse og bruk av elektriske kjøretøy, sier Ho.

Bilbransje24 har kjennskap til at BYD har en avtale med en norsk distributør/importør, men ønsker ikke uttale seg om avtalen på nåværende tidspunkt.

Tor-Sigurd Simonsen, NBF

Til toppen