Toyota RAV4 Plug-in Hybrid og Volvo XC40 Recharge Pure Electric får begge prisøkning.
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid og Volvo XC40 Recharge Pure Electric får begge prisøkning. (Montasje: Odd Erik Skavold Lystad/Toyota/Volvo)

Prisøkning for kommende "Norges-biler": Så mye øker dem

Volvo XC40 Recharge Pure Electric går opp i pris fra 1. juli - mens Toyota RAV4 Plug-in Hybrid har økt i pris to ganger på en måned.

Fra 1. juli øker prisen på Volvo XC40 Recharge Pure Electric med 30.000 kroner.

Det bekrefter importøren til Bilbransje24 i dag.

Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

- Prisene justeres hovedsakelig på grunn av valutasituasjonen, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

- Vi har i det lengste forsøkt å unngå en prisøkning på våre biler og ønsket å se dette an før vi tok en beslutning, men vi kan ikke tape penger på bilene vi produserer og er derfor nødt til å justere prisen nå, sier han.

Prisøkningen gjelder ikke for abonnementstjenesten Care by Volvo.

Også en rekke andre modeller i Volvo-porteføljen får prisjusteringer: XC60, S90, V90 og XC90 øker med mellom 3,3 og 4,6 prosent, ifølge importøren.

- Vi skulle gjerne sluppet å justere prisen i det hele tatt, men er fornøyd med at vi fikk til en relativt sett lav økning, sier Trosby.

Produksjonen av den elektriske XC40-varianten starter i høst, og er ifølge importøren i rute for leveringsstart i fjerde kvartal i år.

- Kunder som bestiller bil før 1. juli kjøper bilen til dagens pris, sier Trosby.

Det gjelder også de som allerede har bestilt. De vil få bil til den prisen de ble lovet på bestillingstidspunktet, opplyser Trosby.

Dobbel RAV4-økning

Også en annen kommende populær modell, lade-hybriden Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, har fått en merkbar prisjustering. Det skjedde i to trinn:

Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

Først økte prisen med 26.500 kroner til 1. mai - deretter kom en ny justering på 10.000 kroner 1. juni.

- Vi var vel litt forsiktig først, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

- Det skyldes valutasvingningene, som påvirket våre innkjøpspriser, forklarer Olsen.

Så langt er det signert mer enn 2.000 kontrakter på den ladbare SUV-en, og de første kundeleveringene begynner i september.

Nettopp ble det kjent at RAV4 får en offisiell elektrisk rekkevidde på 75 kilometer.

- Prisøkningen gjelder nye kunder, så de som har forhåndsbestilt bilen går klar av økningen. Det var viktig for oss å skjerme dem, sier Olsen.

Også enkelte andre Toyota-modeller har fått justert prisene. Den vanlige RAV4-modellen økte 15.000 kroner i mai, mens C-HR har økt med 9.600 kroner, ifølge Olsen.

Til toppen