Fra venstre: Trond Vidar Sagen, Bengt Heggertveit, Petter Smebye og Roar Sollie.
Fra venstre: Trond Vidar Sagen, Bengt Heggertveit, Petter Smebye og Roar Sollie. (Trygve Larsen)

Styrker staben i ACG

Automotive Consulting Group får en ny rådgiver med på laget, i en mann som har lang erfaring fra ulike deler av bilbransjen.

Bengt Heggertveit (59) er den nye rådgiveren i ACG. Han kommer sist fra stillingen som seniorkonsulent i Peak Consulting Group.

De siste årene har Heggertveit vært konsernsjef i Ferda og Caravansenter Holding. Han har også en fortid som tidligere administrerende direktør i Vianor.

Rundt årtusenskiftet var Heggertveit i noen år salgs- og servicedirektør i Think Mobility.

- Jeg har lang erfaring i kjedeutvikling, både når det gjelder franchise og eieneide kjeder, sier Heggertveit til Bilbransje24.

- I tillegg har jeg de siste 20 årene hatt en del ulike styreverv i forskjellige bransjer, legger han til.

Heggertveit vil i første omgang ikke gå inn på eiersiden i ACG. I dag er det tre partnerne på eiersiden, Roar Sollie, Trond Vidar Sagen og Petter Smebye med en tredjedel av aksjene hver.

Tidligere i år forlot Arne Berg selskapet.

Bredere tilfang

- Med å få Heggertveit med på laget så utvider vi nettverket vårt, sier Smebye.

ACG har den siste tiden satset tungt på å tilby «management for hire».

- Ledelse handler om å utvikle eller avvikle, sier Heggertveit.

Til tross for at selskapet nå bredder sin kompetanse, og satser noe bredere enn før vil bilbransjen være kjernen i virksomheten.

- Vi skal fortsatt være bilbransjens konsulentselskap. Det skal ligge i bunn. I fremtiden vil vi mer bruke AGG enn Automotive Consulting Group som navn på selskapet, sier Roar Sollie.

Spent på fremtiden

Partnerne i ACG mener at bilbransjen har klart seg bedre enn ventet gjennom korona-krisen.

- For bilbransjens del er det mange fellestrekk med finanskrisen høsten 2008. Det rammet hardt en kort periode, men så har det gått forbausende fort over for de fleste, sier Trond Vidar Sagen.

Både han og de øvrige partnerne i ACG mener at til tross for at det går tilsynelatende bra med store deler av bilbransjen i øyeblikket, er fremtiden preget av betydelig grad av usikkerhet.

- Vi kan ikke friskmelde bilbransjen nå, sier Trond Vidar Sagen.

SISTE STILLINGER

PROFILERTE STILLINGER

Til toppen