Sverre Helno er den nye Møller Bil-sjefen

Sverre Helno er den nye Møller Bil-sjefen


Sverre Helno (57) blir ny administrerende direktør for Møller Bil.

Kjeden omfatter Møller Mobility Groups forhandlervirksomhet i Norge, Sverige og Baltikum.

Sverre Helno har lang erfaring innen retailvirksomhet og kommer fra stillingen som leder for Umoe Restaurants, en del av businessen til Jens Ultveit-Moe. Han har også toppleder fra Voice Norge AS og Gresvigs detaljshandelsvirksomhet. Han har også vært kjededirektør for Ica og viseadministrerende direktør for Statoil Detaljhandlel Skandinavia.

Helno var i perioden 2004-2010 styremedlem i Harald A. Møller AS.

Han var også administrerende direktør for Bertel O. Steen Detalj fra 2012 til 2014.

Petter Hellman og Sverre Helno.

- Møller Mobility Group har en bunnsolid posisjon som en Nord-Europas ledende bilorganisasjoner. Jeg har hatt stor glede av å bli kjent med Møller-familien og virksomhetene gjennom mine år som styremedlem i Harald A. Møller AS, sier Helno.

- Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med både virksomheten, medarbeiderne og kundene, og til å ta fatt på en av de mest spennende lederoppgavene i bilbransjen i Norden, sier den nye Møller Bil-sjefen.

- Møller Bil har offensive ambisjoner for vekst og utvikling, og vi har funnet en leder som både evner å sette tydelig retning, er god på gjennomføring og flink med folk, sier konsernsjef i Møller Mobility Group, Petter Hellman.

- Med Sverre Helno på laget får vi en solid strateg med gjennomføringskraft og evne til å skape entusiasme. Samtidig får vi en leder med solid retailkompetanse og bred erfaring fra både drift, forretning- og organisasjonsutvikling og omstilling, sier Hellman.

Helno tiltrer 1. november.

Direktørene i Møller Bil

Landets største forhandlerkjede har hatt en rekke ledere de siste årene.

Møller Bil slik kjeden fremstår i dag ble etablert tilbake i 2006. Da ble alle Møllergruppens egeneide forhandlere samlet under navnet Møller Bil med et vedheng på stedet hvor forhandleren var lokalisert, eksempelvis Møller Bil Sandefjord.

I 2006 var Stein Håvelsrud administrerende direktør for bilforhandlerkjeden. I januar 2008 fikk han stillingen som administrerende direktør for importøren Harald A. Møller, og Kai Robert Solheim overtok toppsjefstillingen i bilforhandlerkjeden.

Våren 2013 ble Solheim hentet til jobben som sjef for Skoda-avdelingen hos importøren, og ny sjef for Møller Bil ble Harald Frigstad. Han kom da fra stillingen som sjef for Volkswagen Nyttekjøretøy hos Harald A. Møller.

I mars 2017 sa Frigstad opp sin stilling som administrerende direktør for Møller Bil. Daværende konsernsjef Terje Male i Møllergruppen fungerte også som toppsjef for forhandlerkjeden parallelt med konsernsjefjobben inntil Petter Hellman ble ansatt som ny sjef høsten 2017.

Hellmann ble utnevnt til konsernsjef i Møller Mobility Group den 13. mai i år, og har frem til nå i tillegg fungert som leder av Møller Bil.

Møller Mobility Group har lange tradisjoner for at øverste sjef for deres egeneide bilforhandlere også skal ha fast plass i styret i Norge Bilbransjeforbund.

Konsernsjef Petter Hellman bekler nå vervet, og kommer etter det Bilbransje24 forstår til å sitte i alle fall frem til generalforsamlingen våren 2020.

SISTE STILLINGER

PROFILERTE STILLINGER

Til toppen