Mobilitet i fremtidens byer – live fra Arendal

Bompenger og el-sparkesylker. Utviklingen går lynraskt. Hvordan påvirker det mobiliteten i byene i fremtiden? Det setter BIL på agendaen i sitt seminar i Arendal kl. 10 i dag.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Mobilitet i by er et tema som engasjerer. Bare siden BIL begynte å planlegge dette seminaret i vinter har det skjedd en rekke ting.

Det sier direktør Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening (BIL) til Bilbransje24, og peker spesielt på to viktige ting.

Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, forteller om fremtidens mobilitetsløsninger på BILs tirsdagsarrangement.
Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, forteller om fremtidens mobilitetsløsninger på BILs tirsdagsarrangement.

- For det første har vi fått det såkalte bompengeopprøret, og meningsmålingene tyder på at de kan gjøre et godt valg og få innflytelse i flere store byer.

- For det andre kom rapporten fra Samferdselsdepartementets ekspertutvalg i slutten av juni. Utvalget har vurdert hvordan rask innføring av ny teknologi påvirker fremtidens transportinfrastruktur, og hva konsekvensene blir, sier han.

Utvalget har blant annet vurdert av konsekvensene av fire viktige utviklingstrekk:

  • En rask overgang fra fossilt til fornybart drivstoff
  • Selvkjørende transport gjennom autonome løsninger
  • Intelligente transportsystemer som samhandler
  • Delingsmobilitet som ny forretningsmodell

- Ekspertutvalget mener dagens transportpolitikk ikke i tilstrekkelig grad har tatt opp i seg denne raske teknologiske utviklingen og at blant annet nasjonal transportplan henger igjen i fortiden

- Ikke minst stiller utvalget store spørsmålstegn ved etablerte sannheter. Hva dette betyr for morgendagens politikk og hvordan det påvirker mobiliteten i fremtidens byer, er blant det vi ønsker å belyse på seminaret i dag, sier Andresen.

Dagens agenda:

  • Fremtidens mobilitetsløsninger – hvordan tenker Ruter?Bernt Reitan Jenssen, adm. dir i Ruter
  • Slik ser Vegvesenet for seg fremtidens byerMarit Brandtsegg, direktør for Transportavdelingen i Statens vegvesen Vegdirektoratet
  • Leveranser og varedistribusjon – fremtidsutsikter og behov i byeneGeir A. Mo, Norges Lastebileier-Forbund
  • Byenes rolle i et klimaperspektivChristine Holtan Bøgh, fagansvarlig transport, Miljøstiftelsen ZERO
  • Hva kommer av ny teknologi, og hvor raskt går utviklingen?Jonas Nordh, Director Sustainable Transport Solutions, Scania Group

Debatten blir ledet av Anne Grosvold.

Seminaret blir streemet – du kan følge med live HER (link til Facebook)