Slik planlegger Bertel O. Steen at den nye forhandleren ved Sørlandsparken skal se ut, med store glass- og treverksfasader.
Slik planlegger Bertel O. Steen at den nye forhandleren ved Sørlandsparken skal se ut, med store glass- og treverksfasader.

Slik blir Bertel O. Steens nye flaggskip-anlegg på Sørlandet

Det nye storanlegget skal ligge kloss inntil E18 ved Sørlandsparken. Dette er detaljene.

Publisert

Bertel O. Steen har sikret seg en tomt i Lauvåsen næringsområde, inntil E18 ved Sørlandsparken.

Der skal de bygge sin nye flaggskip-forhandler for Sørlandet.

Her skal de kun huse personbiler og lette varebiler, ettersom Bertel O. Steen har en dedikert nyttekjøretøy-forhandler på Mjåvann vest for Kristiansand.

<span class="italic" data-lab-italic_desktop="italic">Dette er planløsningen for det nye forhandleranlegget. Første plan til venstre, mens det øvrige ligger på plan 2. Et dekksenter blir liggende i et eget bygg.</span>
Dette er planløsningen for det nye forhandleranlegget. Første plan til venstre, mens det øvrige ligger på plan 2. Et dekksenter blir liggende i et eget bygg.

Anlegget skal bli på rundt 11.000 kvadratmeter, hvor hele første-etasjen skal brukes til utstillingshall og parkeringsgarasje.

Daglig leder Leif Erik Vik i Bertel O. Steen Agder har til Bilbransje24 tidligere indikert innflytting rundt årsskiftet 2024/2025.

To plan og åpen løsning

I etasjen over skal kundesenteret og resepsjonen ligge, bygget som en hems med åpen løsning ned til salgshallen.

I samme etasje finner vi også administrasjonen, samt både mekanisk verksted og karosseri-verksted med en lakkboks.

Det mekaniske verkstedet er planlagt med 24 arbeidsstasjoner/kjøretøyløftere.

Ved siden av verkstedet ligger en egen avdeling som huser utleveringssenteret. Det er en løsning som tilsvarer det Bertel O. Steen har anlagt ved forhandleranlegget på Lørenskog.

Også det relativt nye anlegget i Kokstad i Bergen vil danne en slags mal for Kristiansands-prosjektet. Løsningen med kundesenter og administrasjon på andre plan og åpen løsning ned til salgshall på grunnplanet blir lik.

Det er selskapet SE-arkitektur AS som bistår Bertel O. Steen både på Kokstad og Sørlandsparken.

Dekk og vask i eget bygg

Ved siden av hovedbygget skal det bygges et ekstra driftsbygg. Her skal dekkverksted og dekkhotell ligge, i tillegg til en vaskehall.

Dette bygget alene blir på rundt 1.000 kvadratmeter, hvor dekkhotellet står for snaut halvparten.

Den nye storstuen i Kristiansand skal ta over for anlegget på Fiskåtangen, som Bertel O. Steen må flytte ut av.

Området skal omreguleres til boliger, og tvinger både Bertel O. Steen og Mobile Fiskåtangen til å flytte sine virksomheter.