F. v.: Vilde Bauer Andreassen (Head of growth, Gire), Petter Hodne Steensland (forretningsutvikler, Gire), Stian Bødtker Berentsen (daglig leder, Gire) og Petter Hellmann (konsernsjef i Møller Mobility Group).

Møller Mobility Group og dansk bil-gigant kjøper seg inn i Gire

Den norske logistikk-tjenesten Gire henter 10 millioner kroner for videre vekst.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gire (tidligere Svipps) henter 10 millioner kroner i vekstkapital etter å ha tredoblet omsetningen i 2021.

De to nye investorene i plattformselskapet er Møller Mobility Group og danske Semler Group.

- Forretningsideen til selskapet er å lage en markedsplass for å flytte biler fra A til B. Vi ser at konseptet er skalerbart, og vil lansere tjenesten utenfor Norge i løpet av sommeren.

Det sier Stian Bødtker Berentsen, daglig leder og medgründer i Gire.

- Samtidig ønsker vi å videreutvikle teknologien bak plattformen og løsningene vi har på logistikksiden, sier han.

I en transaksjon henter nå Gire ti millioner kroner fra norske Møller Mobility Group og danske Semler Group. De to går inn med halvparten av beløpet hver, og blir begge sittende med 7,14 prosent av aksjene.

- At vi henter penger nå betyr at vi kan sette flere kluter inn for vekst. Vi får den kapitalen vi trenger for å satse, og det er det som betyr noe for oss akkurat nå, sier Berentsen.

- Samtidig er vi selvsagt både stolte og takknemlige over å ha fått med to så velrennomerte investorer på eiersiden, sier han.

Begge de to nye investorene er også kunder av selskapet, men avtalen fastslår at de to ikke oppnår særbehandling i forhold til andre kunder.

Plattformselskapet Gire kom i drift i 2019, etter at gründeren Petter Steensland så et behov i bilbransjen som ikke var dekket. Ifjor omsatte selskapet for over syv millioner kroner, som er opp fra drøye to millioner kroner i 2020.

Kundene er typisk bildelingsselskaper, bilforhandlere, verksteder og privatpersoner. I løpet av en gjennomsnittlig dag flyttes det nå på mer enn 60 biler per dag.

Dette er Semler Group

Semler Group er Danmarks største bilaktør. Det familiedrevne konsernet forhandler om lag 12 bilmerker inkludert Volkswagen, Audi og Škoda. I 2015 lanserte bilaktøren en innovasjonsdivisjon, som nå bærer navnet Semler Mobility Solutions.

I porteføljen til danskene finnes blant annet bildelingsselskapet Dribe, monitoreringsaktøren Connected Cars, selvkjørersatseren Holo, bilutleieren Enterprise Rent-A-Car og bilkosmetikkaktøren RTT. Gjennom kjøp av 7,14 prosent av aksjene i Gire forsterker Semler Group posisjonen som den ledende aktøren i utviklingen av fremtidens mobilitetsløsninger.

To skandinaviske bilgiganter på eiersiden

Møller Mobility Group har de siste årene prioritert flere nye vekstområder, både innenfor og utenfor dagens verdikjede. De siste årene har selskapet investert i blant annet Hyre, Mitt Dekkhotell og Laserwash og bruktbilsatsningen Rebil.

Gjennom kjøp av 7,14 prosent av aksjene i Gire forsterker Møller Mobility Group posisjonen som den ledende aktøren i utviklingen av fremtidens mobilitetsløsninger.

– Gire har spesialisert seg på transport av biler gjennom en egenutviklet plattform, og konseptet virker å appellere bra til markedet, sier konsernsjef i Møller Mobility Group, Petter Hellman.

- Tjenesten tilbys i hovedsak gjennom bilforhandlere og verksteder, med transport av biler til og fra service, dekkhotell og lignende. Flåteaktører og bildelingsselskap står også på kundelisten, og Hyre og utvalgte avdelinger hos Møller Bil er allerede kunder. sier Hellmann.

- Vi har eksistert i mer enn 100 år, der vi primært har importert og solgt biler. Vi skal fortsette å være i front, også når det gjelder utviklingen av nye forretningsmodeller og teknologi, sier Ulrik Drejsig, konsernsjef i Semler Group.

- Derfor investerer vi massivt i fremtidens mobilitetsløsninger. Gire er en spennende utfordrer i markedet med et attraktivt verdiskapingspotensial, hvor «convenience» er omdreiningspunkt for kundene, sier Drejsig.