Skjermbilde fra Toyotas nye nettsalgs-løsning, som er lansert i dag.

Toyota lanserer ny nettbutikk - dedikert til elbil-salg

Åpner samtidig opp for abonnements-løsning, og tilbyr bilen med både forsikring og service inkludert.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toyota lanserer i dag en ny nettbutikk-løsning for salg av den kommende elbilen bZ4X.

Selv om bilene bestilles på nett, er det fortsatt forhandlerne som skal sørge for utlevering og kundeoppfølging, ifølge en pressemelding fra Toyota Norge.

- Nettsalgsløsningen er fullt integrert med systemene hos Toyota-forhandlerne, skriver Toyota.

Importøren skriver videre at salgsplattformen er basert på Toyotas erfaringer med nettsalg av bil, laget for å møte kundenes forventninger til moderne digitale løsninger.

Dette er ikke første gang den norske Toyota-importøren prøver seg med nettsalg. Blant annet lanserte de i 2020 en nettsalgs-løsning som fortsatt er aktiv.

To nye finansierings-løsninger

Gjennom nettbutikken tilbyr Toyota to former for finansiering, gjennom to privatleie-konsepter.

  • «Easy» er i praksis en normal leasingavtale, men med null kroner i innskudd. Vinterhjul, service og vedlikeholdsavtale er inkludert i prisen.
  • «Easy Flex» er også uten innskudd, og her har kunder tre måneders oppsigelsestid. Dette fungerer i praksis som et bilabonnement, og inkluderer samtidig dekkhotell og forsikring.

Toyota tilbyr fast rente på begge konseptene.

Heller ikke abonnement er noe nytt for Toyota. Gjennom løsningen Kinto Flex tilbys Toyota- og Lexus-modeller på abonnementsløsning, noe som ble lansert i 2019.

Ligner på Volvo

Løsningen til Toyota kan minne om den Volvo har lansert gjennom Care by Volvo. Også her tilbys to innskuds-frie privatleie-konsepter, hvor det ene har tre måneders oppsigelsestid. Volvo har også forsikring og serviceavtale inkludert.

I konfiguratoren til den nye nettsalgs-løsningen er valgfriheten noe mer begrenset enn ved bestilling av bilen på tradisjonelt vis.

Kunder kan velge mellom to utstyrsgrader og fire lakkfarger, og deretter legge til utstyr som gummimatter, takstativ og hengerfeste.

Rimeligste konfigurasjon i «Easy»-konseptet starter på 6.558 kroner i måneden, mens samme konfigurasjon i «Easy Flex»-konseptet starter på 8.693 kroner i måneden.

Toyota tar dermed drøyt 2.000 kroner i måneden for å tilby tre måneders oppsigelsestid, dekkhotell og forsikring. Til sammenligning er prishoppet for en Volvo XC40/C40 1.000 kroner - men Volvo har forsikring inkludert i begge løsningene.

Den nye nettsalgsløsningen er ifølge importøren «et resultat av et godt samarbeid mellom Toyota Norge, Toyota Financial Services og Toyota-forhandlerne».