Thor Vidar Mothes tiltrer 9. august som IT-direktør i Bertel O. Steen

BOS henter ny IT-direktør fra Orkla

Thor Vidar Mothes er ansatt som ny IT-direktør i Bertel O. Steen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thor Vidar Mothes (57) har i flere år har hatt sentrale IT-stillinger både på konsern- og selskapsnivå i Orkla.

Han har blant annet vært IT-direktør/CIO, med fokus på god samhandling mellom forretningsorganisasjon og IT, for å bedre felles forståelse av muligheter og for å optimalisere bruk av teknologi og data.

- Bertel O. Steen har store ambisjoner, og et grunnleggende fundament for mye av det vi ønsker å oppnå handler om teknologisk utvikling, sier konsernsjef Harald Frigstad i Bertel O. Steen.

- Det er derfor et meget viktig felt for oss. Thor Vidar Mothes har dyp faglig bakgrunn, bred erfaring og god strategisk innsikt. Jeg er derfor svært glad for at han har takket ja til å lede dette arbeidet videre, sier Frigstad.

- Tett samarbeid er nøkkelen

- Det er viktig for et konsern som Bertel O. Steen at effektiv bruk av IT fungerer som et virkemiddel for verdiskapning på tvers av forretningsområder og prosesser, sier Mothes.

- Det må baseres på et tett samarbeid mellom IT og forretningsområdene, med definerte rammebetingelser som vil sikre felles uttak av verdier på tvers av konsernet. Dette vil jeg gjerne bidra til å videreutvikle i Bertel O. Steen.

En viktig del av IT-direktørens ansvar vil være å gjennomføre en transformasjon fra dagens IT-arkitektur til en mer fleksibel og fremtidsrettet plattform.

- Bertel O. Steen har et godt utgangspunkt for videre digitalisering av sine produkter og prosesser. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med organisasjonen og er svært motivert for å bidra med min erfaring for å lykkes sammen, sier Mothes.

Han vil inngå i konsernledelsen og rapportere til konsernsjef Harald Frigstad. Inntil Mothes tiltrår vil Øyvind Hirsch fungere som leder for IT-avdelingen.

Mothes tiltrer stillingen 9. august 2021.