Bilbransjepodden:     - Merkeforhandlerne trenger hjelp

Episode 1 | Gjest: Bernt G. Jessen

(Foto: Odd Erik Skavold Lystad)

Bilbransjepodden:
- Merkeforhandlerne trenger hjelp

Det lynraske skiftet i nybilmarkedet – og situasjonen norske merkeforhandlere nå står midt oppi. Det er tema i første episode i Bilbransjepodden, som lanseres i dag.

- Elbilsuksessen er først en suksess når næringen, bilbransjen og alle som jobber med bil har lykkes med omstillingen, sier Bernt Jessen i første episode av Bilbransjepodden.

Mange merkeforhandlere sliter med lønnsomheten.

Bilbransje24s oversikt med regnskap for bilbransjebedrifter viser at samlet margin for merkeforhandlere fortsatte å krympe i fjor.

Drøyt halvparten av dem fikk lavere resultat enn året før og hver femte hadde røde tall på bunnlinjen.

Begynner dette å bli så forretningskritisk for flere merkeforhandlere at tiden er moden for å rette blikket mot produsentene og importører for en løsning?

Det lynraske skiftet i nybilmarkedet - og situasjonen norske merkeforhandlere nå står midt oppi - er tema i første episode av Bilbransjepodden.

Hør hvilke tanker tidligere bilimportør Bernt Jessen, nå konsulent og partner i Kaluna, har om forhandlernes utfordringer - og hvilke tiltak han mener bør settes inn.

Bilbransjepodden er tilgjengelig i alle de store podcast-kanalene, som Apple Podcasts og Spotify, eller du kan høre første episode her:

Her finner du Bilbransjepodden:

Apple Podcasts Spotify
Google Podcasts RSS-feed for manuell henting

Til toppen