Kan drive uten teknisk leder på plass
(Foto: Espen Braata/Norges Bilbransjeforbund)

Kan drive uten teknisk leder på plass

Bilverkstedet kan trygt drive videre selv om teknisk leder er i karantene. Det har NBF nettopp fått bekreftet fra Statens vegvesen.

Norges Bilbransjeforbund har stilt spørsmål til Statens vegvesen om hvordan et verksted skal forholde seg dersom teknisk leder er i karantene og ikke kan være fysisk til stede på verkstedet.

- Ifølge Statens vegvesen åpner allerede dagens forskrift for at teknisk leder ikke behøver å være på plass til enhver tid.

Det sier fagsjef skade og lakk i Norges Bilbransjeforbund, Tor Sigurd Simonsen til Bilbransje24.

- Dette var en viktig avklaring for verkstedene. De kan altså trygt drive videre, selv om teknisk leder er «satt ut av spill» som følge av Korona-situasjonen.

Utsatt frist for kalibrering

Statens vegvesen har også gitt kontrollorgan som har måleinstrumenter som skulle ha gjennomført kalibrering i mars og april utsatt frist til ut juni måned.

Vedtaket innebærer at kontrollorganene dette gjelder ikke trenger å søke om slik utsettelse.

Dette gjelder også årskontroll av utstyr som ikke omfattes av akkreditert metode for kalibrering.

- NBF oppfatter at Statens vegvesen er løsningsorientert så langt som mulig og at våre problemstillinger blir tatt på alvor. Vi vil sørge for å ha en løpende kontakt for raskt å få avklart det som måtte dukke opp av spørsmål i tiden fremover, sier Simonsen.

 

.

Tor-Sigurd Simonsen, NBF

Til toppen