Satser tungt på Norge
(Foto: Sturlason)

Satser tungt på Norge

Danske Bank har en klar strategi om hvordan de skal ta sin del av det norske bilfinansieringsmarkedet.

Bilbransje24

Denne saken ligger åpent tilgjengelig i en begrenset periode.
Ønsker du et 14-dagers uforpliktende prøveabonnement på Bilbransje24?

Les mer her.

- Vårt første mål er at vi i løpet av 2019 skal være på plass i markedet med et finansieringsprodukt for privatleie av bil, sier Ketil Pedersen.

Han er Head of Car Finance for Norge i Danske Bank. Banken søkte i fjor høst etter en salgs- og utviklingssjef for bilfinans. Nå er Eva Aakre ansatt. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig forretningsstyrer personmarkedet i Storebrand.

- Vi driver nå med produktutvikling, og etter at vi har fått på plass en løsning for privat-leie, skal vi lansere et låneprodukt. Målet er at begge deler skal være på plass i løpet av 2019, sier Pedersen.

Nytt marked i Norge

I øyeblikket har ikke Danske Bank noe bilfinansieringsprodukt i det norske markedet overhodet.

- For tiden driver vi omfattende analyser at markedet for å kartlegge konkurrentene. Vi ser også på ulike alternative løsninger, og hva er det vi tror kundene ønsker seg fremover, sier Pedersen.

Han legger til at banken i dag er i dialog med to norske bilimportører, og legger til at dette er ganske lange og omfattende prosesser.

- Vi sparrer mye med bilimportørene om hvordan forretningsmodellene skal se ut noen år frem i tid, sier han.

- Er det utelukkende interessant i å gjøre avtaler med bilimportørene eller er det også aktuelt å gå direkte til store forhandlergrupperinger?

- Disse aktørene er også veldig interessante for oss i kraft av sin størrelse. I øyeblikket har vi samtaler med to store forhandlergrupperinger, og er i ferd med å etablere en dialog med en tredje aktør.

Northstar

Dette blir markedsføringsnavnet på bankens satsing i Norge.

- Northstar er spesifikt for det nordiske markedet. I Sverige driver vi nå en pilot med noen mindre leverandører. Vi legger opp til at hele prosessen skal være heldigital. Hvis vi skal ha hendene våre på dette så gjør vi noe feil, sier Pedersen.

Northstar er en del av løsøre-finansieringen til Danske Bank.

- I Danmark har vi 26 produktutviklere og eksperter i København og i tillegg kommer et 20-talls programmerer i Litauen. Vi har også et samarbeid med et anerkjent konsulentselskap. Disse fungerer som prosjektledere, sier Ketil Pedersen.

Bilbransje24

Denne saken ligger åpent tilgjengelig i en begrenset periode.
Ønsker du et 14-dagers uforpliktende prøveabonnement på Bilbransje24?

Les mer her.

Tor-Sigurd Simonsen, NBF

Til toppen