Kjell-Fredrik Kristiansen er ansvarlig for BDOs moderne analyseverktøy for bilbransjen.
Kjell-Fredrik Kristiansen er ansvarlig for BDOs moderne analyseverktøy for bilbransjen.

BDO-verktøy: Her kan du analysere og sammenligne 2020-regnskapene til over 1.200 bilbransjebedrifter

- Med denne løsningen ønsker vi gi en dypere innsikt i viktige økonomiske størrelser for ulike deler av bilbransjen, sier Kjell-Fredrik Kristiansen i BDO.

Publisert

Revisjon- og rådgivningsfirmaet BDO har i mange år samlet inn, bearbeidet og analysert data knyttet til bilbransjen.

Resultatet danner grunnlag for en årlig rapport, «Bilanalyse», som i dag ble klar med regnskapstall for 2020.

I tillegg blir tallene nå presentert i et i et unikt, interaktivt analyseverktøy, basert på informasjon fra innsendte årsregnskaper.

Verktøyet, som er tilgjengelig fra nettsidene til BDO, er åpent for alle.

Den ferske rapporten og analyseverktøyet finner du HER (ekstern lenke)

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Slik presenteres regnskapstallene i det nettbaserte analyseverktøyet til BDO.</span>
Slik presenteres regnskapstallene i det nettbaserte analyseverktøyet til BDO.

Deler gjerne innsikt

- PowerBi er et analyseverktøy vi benytter i det daglige revisjonsarbeidet. Det interaktive verktøyet på nettsiden har vi laget med ønske om å gjøre innsikt enkelt tilgjengelig for alle som er opptatt av å følge med på bilbransjen, sier Kjell-Fredrik Kristiansen.

Han er partner og leder bransjesatsingen på bil i BDO.

- Her kan man se nærmere på tallene som er aktuelle for den enkelte. Løsningen er veldig intuitiv og enkel å bruke, sier Kristiansen.

Verktøyet gir mulighet til å sammenligne både enkeltbedrifter og hele grupper, som merkeforhandlere, verksteder og andre typer virksomheter innen bilbransjen.

- Man kan nå gjennomføre sine egne analyser av de drøyt 1.200 bedriftene som enkeltselskaper, basert på bilmerker og etter geografi. Her kan man lett «benchmarke» en bedrift mot en annen, eller mot gjennomsnittet for gruppene man velger, sier BDO-partneren.

Resultatet presenteres grafisk i 18 ulike sammenstillinger for hvert selskap/gruppe, med tall for perioden 2016 til 2020.

- Det er et omfattende datagrunnlag og vi har brukt mye tid på kvalitetssikring. At det likevel kan forekomme feil, er vanskelig å utelukke. For eksempel er merketilknytningen for bilforhandlerne i stadig endring, sier Kjell-Fredrik Kristiansen.