Brage Finans: Kraftig vekst i bilfinansiering i 1. kvartal

Finansiering gjennom forhandlerkanalen økte med 40 prosent og bidro til et svært solid resultat for Brage Finans i 1. kvartal.

Publisert

På bare fem år har Brage Finans firedoblet inntektene. Av brutto renteinntekter på 633 millioner kroner i 2020, ble 222 millioner igjen før skatt.

Tall for 1. kvartal viser at veksten fortsetter i år, målt mot samme periode i fjor.

Nysalg i kvartalet økte med 34 prosent til 1,77 milliarder. Netto renteinntekter var 118,7 millioner, mot 97,9 millioner i 1. kvartal 2020 (+21 %).

Resultat før skatt ble 62 millioner, som var 18 millioner beder enn i fjor.

Dette er det nest høyeste kvartals-resultatet gjennom tidene for Brages Finans, bare 4. kvartal i fjor var bedre (63 millioner).

Brutto utlånsportefølje var ved utgangen av 1. kvartal på 14,9 milliarder, som representerer en vekst på nær 20 prosent fra ett år tilbake.

54 prosent vekst i leasing

Totalt tegnet Brage kontrakter på finansiering av 3.832 nye og biler i 1. kvartal. Det er 40 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Tilsvarende prosentvis vekst har det også vært i forhandlerkanalen.

- Det er kommet til et par større forhandlere, som har vært med å bidratt i år, sier Grethe Moe Tungesvik.

Hun er assisterende direktør og leder for forhandlerkanalen i Brage Finans.

- Vi har fått en meget god start, som vi håper vil fortsette utover året. Det var noen rolige dager etter påske, men nå er det fullt trykk her igjen, så dette ser lovende ut.

Den største veksten har vært innen nye biler, hvor antallet har økt med 56 prosent i år. Av de 968 nye bilene som ble finansiert i 1. kvartal var 64 % leasing.

Om Brage Finans

Ble etablert av 10 sparebanker i 2010 og er et frittstående finansieringsselskap med egen konsesjon for å drive finansieringsvirksomhet.

Selskapet har hovedvekt på billån i privatmarkedet og leasing og lån i bedriftsmarkedet.

Virksomheten drives med utgangspunkt fra hovedkontoret i Bergen, med salgskontor i Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Ålesund og Kragerø.

Brage Finans inngikk i 2020 distribusjonsavtale med 10 sparebanker i banksamarbeidet Lokalbank i områder selskapet tidligere ikke har hatt tilstedeværelse.

Porteføljen var ved utgangen 1. kvartal 2021 på nær 15 milliarder kroner.