Det foregår for tiden byggearbeider i lokalene Lotus planlegger etablering av permanent Oslo-showroom.

Dette blir Lotus' permanente lokaler i Oslo

Lotus har et midlertidig showroom i kjøpesenteret Steen & Strøm, men om noen måneder er de på plass i nye lokaler - i «indrefileten» av det nye bilsentrum i Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lotus skal etablere seg i Nedre Slottsgate 23, og blir med det nærmeste nabo til GM, som skal inn i Nedre Slottsgate 21.

- Jeg kan bekrefte at vi skal åpne showroom i Nedre Slottsgate 23, sier kommersiell direktør for Lotus i Norge, Christian Hem, til Bilbransje24.

Lotus' egne nettsider opplyser de nå om besøkadresse på denne adresse, med en kart-markør som tydelig peker på adressen i Google Street View - selv om det er en stund til det åpner.

I dag har Lotus et midlertidig showroom i varemagasinet Steen & Strøm, bare et kvartal unna den nye lokasjonen, som skal bli det de kaller «Lotus Experience Centre», et showroom som i Lotus’ egne ord skal «gi en enda tettere følelse av Lotus-opplevelsen».

Her skal det ikke tilbys prøvekjøringer. Det skal Lotus finne andre løsninger for.

- Er planen fortsatt å åpne i løpet av sommeren?

- Ja, det er det, sier Hem.

Dagens bygg i Nedre Slottsgate 23 ble oppført i 1940, etter at det opprinnelige bygget var gjenstand for en omfattende brann i 1939.

Kompakt lokale

Første etasje i Nedre Slottsgate 23 har frem til nylig huset to moteforretninger, Utro Agency og Oscar Jacobson, men nå er lokalet tomt og arbeid foregår på innsiden.

Ifølge tegningene til arkitekten skal Lotus overta hele første etasje i bygget, og totalt utgjør etasjen rundt 300 kvadratmeter.

Det foreligger også planer om å åpne opp bakgården til Øvre Slottsgate 18-20 slik at Nedre Slottsgate 23 og førstnevnte adresse blir knyttet sammen.

Det skal blant annet gjøres ved å glasse inn gårdsrommet i Øvre Slottsgate 18-20 og etablere en tverrforbindelse mellom de to adressene.

Resultatet av dette er at det nye showrommet til Lotus får dagslys inn to kanter.

Eksklusivt nabolag

De siste årene har det vært en betydelig etablering av utstillingslokaler for nye biler i Oslo sentrum.

Så langt er det totalt kjent at ni ulike aktører har eller ønsker å etablere seg i sentrum av hovedstaden (se kart).

Bilbransje24 kjenner til at ytterligere en håndfull aktører vurderer å gjøre det samme.

Nedre Slottsgate huser i dag en rekke eksklusive moteforretninger på sydsiden av Karl Johans gate. I gaten ligger blant annet forretninger som Dior, Burberry, Bottega Veneta og Saint Laurent.

Slikt sett vil både GM og Lotus være etablert i et nabolag dominert av dyre merkevaretilbydere.