Lars Hansson er administrerende direktør og grunnlegger av Fragus Grup.

Fragus Group kjøper Mobility Pool

Det svenske selskapet Fragus Group AB fortsetter ekspansjonen i Norge med oppkjøp av Mobility Pool AS, medlemsorganisasjonen for bruktbilforretninger.

Publisert

Om Fragus Group

Fragus Group ble opprinnelig etablert som AB Svensk Bilgaranti i 1999 og er i dag etablert i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Selskapet ekspanderte til Finland i 2005 og i 2007 etablerte de seg i Norge gjennom oppkjøp av Norsk Bilgaranti AS (endret navn til Fragus Group AS). I 2019 kjøpte Fragus danske selskapet Omnicar. Oktober 2021 kjøpte de Billink AS, som leverer IT- og salgsverktøy til rundt 700 forhandlere og bruktbilforretninger. Ifølge Fragus Group har de 2.500 bilforhandlere tilknyttet sin plattform.

Fragus Group AB kjøpte i 2021 Billink AS, et selskap som leverer digitalt salgsverktøy til bilbransjen.

Det svenske selskapet, som også har virksomhet Danmark, Finland, utvider nå sitt engasjement i Norge.

Det er nå klart at Fragus Group AB kjøper alle aksjene i Mobility Pool AS.

- Vi styrker med dette vår posisjon ytterligere i Norge og utvider sitt tilbud av verdiskapende tjenester til bilindustrien, sier Lars Hansson til Bilbransje24.

Han er administrerende direktør og grunnlegger av Fragus Group.

- Avtalen er en del av Fragus’ strategi om å stadig utvikle nye tjenester og merverdi for den nordiske bilindustrien.

- Målet er å forenkle, skape økt lønnsomhet og kundelojalitet for våre kunder. Gjennom oppkjøpet vil Mobility Pools tjenester nås via Billink, som er vår salgs- og markedsføringsplattform for bruktmarkedet, sier Hansson.

- Neste steg

Morten Furuto Røsten er administrerende direktør i Mobility Pool.

- For Mobility Pool er dette neste steg i vår plan om å utvide selskapet til nye markeder i Norden, sier Røsten.

- Det føles veldig bra å være en del av Fragus Group. Dette skal bidra til videre innovasjon sammen med Billink.

- Oppkjøpet vil være til fordel for alle våre medlemmer og partnere, sier han.

Morten Røsten, som er en av gründerne av Mobility Pool, var også med å etablere Gjensidige Bank Bilfinans. Han er sammen med Kjetil Grydeland (daglig leder og eier av bruktbilforretingen Sportwagen AS) de største aksjonærene i Mobility Pool.

Om Mobility Pool AS

Ble etablert i 2018 som en medlemsorganisasjon primært for virksomheter innenfor bruktbilhandel. Representerer i dag rundt 850 bruktbilforretninger. Mobility Pool gjør sentrale innkjøpsavtaler på vegne av medlemmene. De arrangerer møter og driver kompetanseformidling med formål om å bidra til effektiv drift i bruktbilforretningene.