Blir konsernsjef hos dekk-importør

Morten Scheel er ansatt som konsernsjef hos Bridgestone-importøren Gjerde & Byhring.

Publisert

Morten Scheel (47) overtar 1. oktober som konsernsjef i Gjerde & Byhring. Han etterfølger selskapets eier, Bjørne Byhring (73), som fortsetter som styreleder.

Gjerde & Byhring AS er Bridgestone-importør med hovedkontor i Oslo og logistikkavdeling ved Skarnes.

Virksomheten har i tillegg forhandlere i Oslo, Fredrikstad, Stavanger, Bergen, Førde, Ålesund og Trondheim, og administrerer dekk-kjeden First Stop med ca. 50 medlemmer i Norge.

Scheel kommer fra Porsche-virksomheten Autozentrum, der han ledet importselskapet fra 2014 og frem til Porsche AG tok over i 2023.

Deretter var han arbeidende styreleder for de syv Autozentrum-eide Porsche-forhandlerne (hvor tre nå er kjøpt opp av Møller Mobility Group).

Før dette jobbet Scheel ti år i Volvo-systemet, i ulike roller med Renault og Volvo.

- Stort potensiale for større markedsandeler

- Vi er veldig glade for at Morten kommer til oss og til dekkbransjen, sier Bjørne Byhring.

Hans oppgave blir å ta selskapet til neste nivå, for potensialet for større markedsandeler er stort.

Bjørne Byhring

- Hans oppgave blir å ta selskapet til neste nivå, for potensialet for større markedsandeler er stort. Med Mortens brede ledererfaring tror vi at selskapet vil møte en interessant framtid, sier styrelederen.

Inn på eiersiden

I tillegg konsernsjef-jobben kommer Scheel også inn på eiersiden i Gjerde & Byhring AS.

- Dette blir en videreføring av den partnermodellen som selskapet ble etablert under, og som gjør at jeg kan trappe ned mitt arbeidsliv med lave skuldre, sier Byhring, som også vil fortsette i selskapetets administrasjon inntil videre.

- Dette gleder jeg meg enormt til. Bridgestone er en sterk merkevare med en solid organisasjon og et godt fotfeste i det norske markedet, sier Scheel.

- Jeg setter stor pris på å få bli en del av Bridgestone og Gjerde & Byhring, og ser frem til å få være med på å utvikle organisasjonen videre sammen med våre dyktige ansatte, partnere og kunder, sier Morten Scheel.