Gjensidige størst på nybil - årsbeste for If på brukte

Gjensidige størst på nybil - årsbeste for If på brukte

Det drar seg til i kampen om å bli «Norges største forsikringsselskap på nye biler» i 2020. Avstanden mellom If og utfordrer Gjensidige fortsetter å krympe. Her er status for de 20 største selskapene på forsikring av både nye og brukte biler så langt i år.

Antall førstegangsregistrerte nye person- og varebiler fikk et kraftig løft i september, og for femte måned på rad økte omsetningen av brukte.

Denne måneden ble det registrert nær 18.600 nye person- og varebiler. Det var 35 % flere enn i september i fjor og den første måneden med vekst i nybilregistreringene siden januar i år.

I overkant av 60.000 biler biler byttet eier, som var en økning på 20 % fra september i fjor. Hittil i år er har OFV registrert totalt 473.000 eierskifter. Det er drøyt 9 % flere enn til samme tid i 2019.

Tabellene nedenfor viser hvordan forsikringsselskapene delte dette markedet.

Gjensidige størst i september - avstanden til If krymper

Med 23,8 % markedsandel var If det klart største selskapet på nybilforsikring i 2019. Etter at de valgte ikke å delta i siste runde av andbudskonkurransen om forsikring av Møller-merkene fra 2020, har Ifs andel ikke nådd opp til fjorårsnivået.

Forflytningen av merkeforsikringene ga fra første måned i år et tydelig løft i tallene for Enter, som fikk videreført sin avtale med Møller, men har vært vanskeligere å spore hos den nye Møller-partneren Gjensidige. De siste månedene har dette bildet endret seg noe.

Hver måned fram til og med juli var If størst på nybiler, men i august var det Gjensidige som toppet listen. Det gjør de også i september, med en markedsandel på 21,5 %, mens If oppnådde 20,2 %. Enter falt også noe tilbake denne måneden med 15,3 %.

If er fortsatt størst hittil i år, men avstanden mellom de to gigantene er nå krympet i 0,7 % (se tabell under).

Nummer fire i august ble Tryg, som med 8,8 % fortsetter å falle tilbake fra fjorårsnivået på 10,5 %. Fremtind hadde en bra måned i august (8,2 %), hvor selskapet fortsatte å vinne tilbake tapt terreng fra en svakere start på året. I september gikk det noe tregere, og andelen landet på 7,5 %.

Volvia fortsetter veksten med 5,8 % i september, mye takket være store utleveringer av Polestar kombinert med en bra måned for Volvo. Hittil i år har selskapet, med If som forsikringsgiver, 3,1 % av markedet - mot 2,1 % i 2019.

Nummer syv på listen er Codan, som med en god Tesla-måned leverte 3,8 % i september og har 3,0 % så langt i år. Det er likevel fortsatt noe bak andelen på 3,5 % fra 2019.

Eika er også denne måneden inne på "topp 10" med 2,0 %. Storebrand gjør et bra hopp med 1,9 % av nybilforsikringene i september, som er et godt løft fra 1,4 % i 2019. 

Brukte biler: If og Storebrand fortsetter fremgangen

Den god trenden fortsetter for If. Med 18,6 % markedsandel leverte selskapet sin beste måned i år på nysalg av forsikring på brukte biler. Hittil i år er andelen nå 18,0 %.

Det er likevel et stykke opp til Gjensidige, som oppnådde 25,6 % i september og så langt i 2020 har en andel 25,5 %, mot 23,8 % i 2019.

Fremtind når heller ikke denne måneden helt opp til fjorårsnivået på 17,0 %. Det kan se ut som andelen har stabilisert seg med nok en måned på 15-tallet. I september ble den 15,6 %.

Enter var fram til forrige måned selskapet med den største veksten på brukte biler i år. I august falt andelen til 4,8 %, og i september ble den 4,7 %. Enters markedsandel på brukte biler hittil i år er nå på 5,7 %, mot 4,8 % i 2019.

Storebrand fortsetter veksten på brukte biler. I august økte andelen 4,6 % og i september ble den 4,8 %. Hittil i år har Storebrand 4,2 % - mot 3,3 % totalt i 2019.

Til toppen