Høy utleveringstakt på XC40 og nye C40 sørget for gode tall for både Volvo og Volvia i april.
Høy utleveringstakt på XC40 og nye C40 sørget for gode tall for både Volvo og Volvia i april.

Gjensidige gjør comeback på toppen og Volvo gir Volvia-løft i april

Etter 11 strake måneder som Norges største forsikringsselskap på nye biler, måtte If «abdisere» for Gjensidige i april. Med Volvo som største personbilmerke denne måneden ble det også sterke tall for Volvia.

Publisert

Hver måned siden april i fjor har If vært nummer en foran Gjensidige på nye biler. Men i april byttet de to gigantene plass på resultatlisten.

Med 23,0 % leverte Gjensidige sin høyeste markedsandel på ett år, mens If denne måneden endte på 22,5 %.

For begge selskapene var april-andelen vesentlig høyere enn hva de oppnådde i Tesla-måneden mars.

Tryg ble nummer tre med 10,6 %, foran Enter med 9,8 %. Legger vi til Codans 1,2 % oppnådde den nye enheten totalt 21,6 % i april. Til sammenligning var samlet andel forrige måned 31,2 %.

Høy utleveringstakt på både XC40 og nye C40 gjorde Volvo til største personbilmerke med drøyt 1.000 biler i april. Nær 85 % av disse var forsikret hos Volvia og løftet dermed If-enheten til 8,9 % denne måneden.

Samlet hadde If og Volvia 31,4 % i april - en klar fremgang fra 24,6 % i mars.

Fremtind nådde ikke helt opp til nivået som selskapet har levert på de siste månedene og endte på 7,6 %. Litt lenger ned på listen finner vi Storebrand, som etter sin beste måned noen sinne med 3,3 % i mars falt tilbake til 2,1 % i april.

Bevegelse i Møller-merkene

Til sammen utgjorde de fire Møller-merkene Volkswagen, Audi, Skoda og Seat 20 % av alle nye person- og varebiler (inkl. campingbiler) som ble forsikret i april.

Enter har lenge vært det klart største selskapet på forsikring av disse bilene, men nå krymper avstanden ned til den andre Møller-partneren, Gjensidige.

Hittil i år: If 1,5 %-poeng foran Gjensidige

If har startet året sterkt og etter 1. kvartal var forspranget på Gjensidige oppe i hele 2,2 %-poeng. Etter april har differansen krympet litt, til 1,5 %-poeng.

Hittil i år står If med 22,1 %, mens If Gjensidige har 20,6 %.

Enter er nummer tre hittil i år med 10,8 %, mens en god april gjorde at Tryg med 9,1 % passerte Fremtind, som nå har 8,8 %.

Codan holder sjetteplassen, men andelen har krympet til 5,7 % - fra 7,2 % etter Teslas vanvittige kvartalsinnspurt i mars.

Alle tall for forsikring av både nye og brukte biler (eierskifter) inneholder personbiler, varebiler og bobiler.

Brukte biler

Gjensidige fortsetter å levere på 25-tallet på brukte biler. I april ble andelen 25,8 % og hittil i år er den nå 25,5 %.

If endte på 19,6 % i 2021, men etter nok en topp-måned med 21,8 % i april er andelen så langt i år oppe i 21,4 %.

Fremtind gjør det også bedre på brukte biler denne måneden med 15,2 %. Det er 0,3 %-poeng bedre enn totalt for 2021.

Tryg er tilbake under 9-streken med 8,9 % i april, men holder seg på linjen med 9,0 % hittil i år.

Storebrand har tydeligvis stabilisert seg godt på 6-tallet med 6,3 % i april, som de også har akkumulert etter fire måneder. Eika landet på 4,9 %, et stykke under nivået på 5,6 % fra 2021.